Troubadour Ben

Met Popsongs uit sixties en andere tijden Hollandse nieuwe uit vervlogen tijden

Ben Dirks is troubadour en liedjesmaker. Hij entertaint waar dat maar past met gitaar, mandola en heel soms trom en fluitje. Overal daar waar een onversterkte act gevraagd wordt. Ben beschikt over een zeer breed repertoire van een paar honderd liedjes en wat instrumentalen. Covers uit de jaren ’60, ‘70’, maar ook uit geheel andere tijden en natuurlijk zijn eigen nummers. In interactie en met respect voor zijn toehoorders kiest (of schrijft!) hij altijd een passend liedje of instrumentaal voor u. Voor de oplettende luisteraar zit in Ben z’n liedjes en aankondigingen veel subtiele humor verborgen … Ben zingt in het Engels, Nederlands, Duits, Frans en zelfs Kroatisch. En … altijd akoestisch !!!

Ben speelt dus het liefst ‘klein’ en intiem maar een middagje of avondje kan ook heel goed eindigen met een uurtje stevig meezingen en -swingen ?

N.B. Ben zingt en speelt ook heel gepast op uitvaart- en herdenkingsdiensten.

 

Tegenwoordig als optredend troubadour doet Ben eigenlijk niets anders dan het met veel gevoel voor humor en in goede interactie met zijn publiek (van alle leeftijden) amuseren en soms ook te ontroeren door middel van zijn liedjes en verhalen.

Behalve van die hele berg liedjes, maakt Ben Dirks vooral gebruik van zijn stem (vlotte babbel!), gitaar, mandola en soms trommel. Bij gelegenheid neemt hij ook graag één of meer van zijn dulcimers mee.

Op zijn heupen heeft hij ‘t altijd: dat kleine tasje met verrassingen voor als ‘t weer “audience participation time” is. En speciale wensen ?!? Altijd proberen! U weet maar nooit welk lied hij speciaal voor U instudeert of (her)schrijft.

Naast solowerk treedt Ben ook in diverse formaties op. Samen met violist Jos Koning vormt hij het duo Kortom! (vooral gitaar/zang en viool. Veel instrumentalen uit folk, klassieke hoek (Fiddler on the roof), maar met name ook veel oudere pop (White rabbit).) en samen met bassist Philip Augusteijn vormt hij het duo Cheese & Onions (Vooral gitaar, contrabas en twee stemmen (ook mandola, trom) Dus een stevig geluid met veel zang. Accent op oudere pop, rock & roll, maar ook Dorus, Doe Maar en Drs. P.).

Uiteraard (ligt ook voor de hand) treden zij ook als trio op. Dan zijn zij breed inzetbaar en spelen zij lekker pittig.

Gage: 350,00 euro (excl. btw/excl. handlingsfee)

 

Ga naar:
Info & Boekingen