Magiër Mantra en Samyra

Magiër Mantra. Eén tovenaar, ontelbare verschijningsvormen, dit zijn er slechts een paar!

Magiër Mantra kan verschillende gedaantes aannemen:
Als opvallende Fantasie-tovenaar bij alle gelegenheden, als Oosterse Magiër op 1001-nacht-feesten, als Draken-magiër op Mystery-avonden, als Middeleeuwse Magister op griezelparties, als Gokker-valsspeler/zakkenroller op Westernparties, Mexicaanse of Romeinse feesten, als Aliën tijdens futuristische parties, als zwendelende Mafioso op maffia-parties, als "normale" stand¬werker of goochelaar op beurzen, of als verschijning die ù be¬dacht heeft.

Voorzieningen (vraag naar onze riders!)
Voor de centraal uitgevoerde acts (stand-up of illusie) is ruimte op vloer of podium, theaterlicht en een geluidsinstallatie met minidisc en/of CD-speler noodzakelijk, bij sommige acts ook microfoons. Deze voorzieningen moeten aanwezig zijn, of kunnen op aanvraag en tegen meerprijs door ons verzorgd worden. De hoeveelheid ruimte is afhankelijk van de act, dit dient besproken te worden. Zie ook de riders.

Mantra's table-magic
Waar Mantra zich tussen het publiek begeeft, blijft hij zeker niet onopgemerkt.
Men hoeft maar op de uitbundige lachsalvo's af te gaan om hem te vinden, temidden van een grote kring enthousiaste toeschouwers.
Verbijstering en hilariteit wisselen elkaar af als er echte wonderen in hun éigen handen gebeuren. Zo komt de ring van één van de gasten om de voet van zijn wijnglas, of wordt een geleend bankbiljet, zwevend onder de neus van de mensen, het tienvoudige waard. Wie probeert te achterhalen "hoe hij dat toch doet", loopt het risico om binnen afzienbare tijd knettergek te worden. Er blijkt maar één verklaring te zijn: "Deze man kan écht toveren!"

Telekinese en gedachtenkracht (table-magic thema voor mysterieuze sferen.)
Door zijn jarenlange ervaring o.a. als hypnotiseur, weet Mantra hoeveel power geconcentreer¬de gedachten kunnen hebben.
Met een aantal experimenten toont hij aan dat ook mensen uit het publiek het vermogen hebben om materie in beweging te zetten, uitsluitend met behulp van hun concentratie. Een houten blok, afgedekt onder een glazen stolp, valt om; een voorwerp springt uit een glas, of er draait zich, voor de ongelovige ogen van het publiek, een moer van een bout af.

Magiër Mantra maakt van zakkenrollen een kunst (tussen het publiek, of bij entree)
Hij heeft duizenden vermaakt met zijn voorstellingen in theaters, op parties en aan diners. Hij beweegt zich even onder het publiek en blijkt opeens op onnavolgbare wijze in het bezit gekomen te zijn  van een aantal brillen, portefeuilles en horloges, die hij onder grote hilariteit teruggeeft aan de rechtmatige eigenaars.

Meester gokker (table-magic, e.v.t. met stand-up Geldtel- en valsspeel-test)
Hoogst amusant zijn de gok- en valsspeeldemonstraties, waarbij het publiek eerst geld krijgt om in te zetten. Toch wint de meestergokker alles terug, tot grote verbazing en hilariteit van de toeschouwers.

Geldtel- en Valsspeel-test (stand-up, ± 10 à 15 min., licht, geluid met 1 microfoon)
Mantra zoekt twee deelnemers uit die gewend zijn om met geld om te gaan, bij voorkeur mensen van de kas-afdeling. In een handomdraai drukt hij voor hun verbijs¬terde ogen echt geld, dat hij vervolgens door hen na laat tellen. Hij bezorgt ze nachtmerries omdat er steeds maar geld teveel of te weinig blijkt te zijn uitge¬teld.
Zelfs de inhoud van de geldkist wordt verloot!
Ook test hij hoe bedreven ze zijn in Klaverjassen en geeft hij de kansen van de zwakste spelers een onverwachte wending. Maar als het aankomt op valsspe¬len, wint hij tenslotte van hen allemaal; het lijkt wel alsof hij dwars door kaarten heen kan kijken!                                     
Water en Vuurschalen  (stand-up act, ± 3 min., licht en geluid)
Een magisch schouwspel, waarbij Mantra steeds met water gevulde schalen leeg¬drinkt, waarna ze zich op onverklaarbare wijze steeds weer met water blijken te vullen. Wanneer plotseling ook vuur in de schalen verschijnt, gelooft u uw ogen niet meer, u zult water zien branden!
Deze act kan voorafgaan aan een illusie, of direct gevolgd worden door Het magische koord en de Vlijmscherpe scheer¬messen tot een stand-up show van totaal 10 minuten.

Het magische koord (stand-up act, ±  4 min., licht en geluid)
Een klein stukje touw groeit uit tot een drie meter lang koord van 2 cm. dik.
Vervolgens gebeuren er wel heel mysterieuze dingen mee.
Het krijgt vier uiteinden en deelt zich moeiteloos in tweeën, of het wordt een eindeloze touwcirkel.
Dit boeiende schouwspel zorgt voor daverende reacties van het publiek.
Voorzien van een passende conference is deze act ook zeer geschikt om een bedrijfs¬visie of -problematiek visueel te maken tijdens b.v. een seminar.

Vlijmscherpe scheermessen (stand-up act, ± 3 min., licht en geluid)
Als heerser over lichaam en geest eet Mantra werkelijk vlijmscherpe scheermessen. Het publiek mag steeds zijn mond controleren: hij slikt ze door, zijn mond is leeg! Toch weet hij ze even later weer op verrassende wijze tevoorschijn te laten komen.

Zandact (stand-up act ± 4 min. licht en geluid)
Een act waarbij de elementen aarde en water centraal staan. Mantra schenkt helder water in een kom en mengt daarin drie verschillende kleuren zand door elkaar tot een vruchtbare modder. Eventueel groeien er spontaan lotusbloemen of andere planten uit, naar gelang het thema. Vervolgens worden de drie soorten aarde weer van het water gescheiden doordat Mantra eenvoudigweg in het water grijpt en de drie kleuren zand ieder op hun eigen bergje droog terugstrooit! Ook het water blijkt weer helemaal helder te zijn.
Deze act maakt deel uit van het Thaise Tempel programma met een verhaal over het ontstaan van het Boeddhisme. Ook wordt deze act uitgevoerd tijdens Vier Elementen-thema’s, terwijl hij ook ingezet kan worden bij thema’s over (water)reiniging en recycling. 

Acts Magiër Mantra met assistente
*The Magic Box (illusie, ± 7 min., licht en geluid)
Een gracieus schouwspel, waarin een jonge vrouw in een grote uitgevouwen doos stapt, die op een tafel staat. Via een spiegel is de doos ook aan de achterzijde goed te zien. De doos wordt door de magiër steeds kleiner in elkaar gevouwen tot een omvang van 40 x 40 cm! Het is onvoorstelbaar dat de vrouw nog steeds in de doos zit, zeker als de magiër hierdoor nog eens drie vlijmscherpe zwaarden steekt! Toch komt ze er uiteindelijk ongedeerd uit. Deze fascine¬rende act wordt gepresen¬teerd in een mysterieuze, magische sfeer.

*Hindoe Vuurmand  (illusie, ± 10 min. licht en geluid)
Deze zeer spectaculaire act is zeer geschikt als afsluitende vuuract aan het eind van de (thema)avond.
Magiër Mantra beheerst het element vuur als geen an¬der. Hij gaat verder, waar ande¬re vuurfakirs ophouden. Hoogtepunt is het steken met vuurlansen door een kleine hindoemand, waarin een vrouw als een slangemens zit samengevouwen. Gelouterd door al het vuur, zelfs een vuurzuil raast door de mand heen, komt zij er anders gekleed uit dan dat ze er is ingejaagd. Spanning en sensatie!  

*Ballon-illusie "Metamorfose" (illusie, ± 7 min., verduisterde ruimte, licht en geluid)
Mantra laat een kleine ballon in de ban van zijn magische kracht om hem heen zweven.
Dan plaatst hij de ballon op een grote lege kubus, die aan de voorkant open is.
De ballon groeit en groeit, totdat de lucht er ineens uitloopt en de huid zich spant om een vreemd creatuur, dat blijkbaar in de ballon is ontstaan. Het embryo-achtige wezen probeert zich uit zijn omhulsel te bevrijden. Dan groeit de ballon weer, terwijl Mantra lichtvonk¬jes door de wand van de ballon duwt, die daarin blijven zweven.
De ballon groeit uit tot zeker 1.50 m, menselijke schaduwen worden steeds duidelij¬ker herken¬baar. Op het
hoogtepunt van de muziek knalt de ballon en er staat een mooie jonge vrouw op de kubus, eventueel met
uw logo. Deze act kan voorafgegaan worden door een ballet in blacklight, door twee danseressen. Prijs hiervan op aanvraag.

*De Gouden Banier (illusie, ± 1 min. Verschijning/verwisseling directeur, voorzieningen en kosten te bespreken)
Deze act kan voorafgegaan worden door een illusie.
Magiër Mantra rolt samen met een assistente een grote gouden banier uit. Een tweede assistente (of de afscheidnemende directeur) neemt plaats midden voor de banier en wordt geheel in het goudbrokaat gewikkeld. Direct wordt de banier weer ontvouwen en daar staat de (nieuwe) directeur!

*Suggestologie hypnose (gesproken show, ± 20 min. licht, geluid en microfoon)
Mensen uit het publiek maken zelf wonderen mee. De tove¬naar verandert het waarnemingsver¬mogen. De één ziet een pakje sigaretten voor een bos sleutels aan, een ander verliest zijn kracht en kan niets meer optillen of een papiertje door¬scheuren. Een voorwerp in iemands hand wordt te heet om nog langer vast te houden. Ie¬mand wordt gewichtsloos en gaat zweven. Suggestief gepresenteerd door Magiër Mantra. Er wordt lang over nagepraat.
Deze act is momenteel onder voorbehoud beschikbaar

*Sightless Vision (gesproken show, ± 15 min. licht, geluid en 1 microfoon)
Twee vrijwilligers uit het publiek zwachtelen de ogen van Magiër Mantra zorgvuldig dicht met tape en een blinddoek, zodat hij absoluut niets kan zien.
Geleid door de concentratie van het publiek en zijn vlijmscherpe dolk als wichel¬roede, gaat hij op zoek naar de voorwerpen, waarover de vrijwilligers zich ontfermd hebben... Er heerst spanning, er wordt gegild en gelachen. Nog spannender wordt het als de geblinddoekte Mantra een doel probeert te raken met een kruisboog - achter-waarts over zijn schouder! Zal het hem ook deze keer weer lukken? (±  15 min.)

*Medium steelt gedachten (gesproken show voor zittend publiek, ± 20 min. licht, geluid en 2 microfoons)
Het medium weet alles van de toeschouwers, waar ze die dag geweest zijn en met wie er gesproken is. Welk beroep zij uitoefenen. Hoeveel geld zij op zak hebben. Hun namen, tot welk dierenriemteken zij behoren. Waaraan zij vaak moeten denken. Op een vraag waar alleen aan gedacht wordt, geeft het medium antwoord. Zij geeft karakterschet¬sen. Zij steelt uw meest verborgen gedachten. Alles is direct controleer¬baar. Het optreden laat een diepe indruk achter. 

   
Workshops
Magiër Mantra verzorgt ook Magic-workshops voor bedrijven. Vraagt u naar de mogelijkheden!                   

*: acts waarbij een assistente meewerkt


 

Fotoalbum

Downloads

Hier onder treft u downloads voor Magiër Mantra en Samyra

Gerelateerde concepten

Het feest van 1001 nacht

Het feest van 1001 nacht

La Notte Magica

La Notte Magica - magie

Onthael in de Kloosterzael

Middeleeuws feest

Receptie Arrangement

een onvergetelijke receptie

Romeins Feest

Romeins Feest - terug in de tijd

Thaise Tempel

Thaise Tempel - magie uit het oosten

Gerelateerde locaties

Archeon

Archeon, terug naar vroeger

DierenPark Amersfoort

Perfecte evenement locatie

Kasteelfeesten

Kasteelfeesten - uniek nostalgisch

Slot Loevestein

Unieke feestlocatie: Nieuw bij Mannenvandemaas.nl

Ga naar:
Info & Boekingen