Sonny

Naast een goede zanger met een soulvolle stem, is Sonny ook een getalenteerd songwriter.

Zanger, gitarist en songwriter Sonny is een ervaren en veelzijdig muzikant. Sonny is actief met verschillende muzikale projekten.
Als solo-artiest speelt Sonny met zang, gitaar en drumtracks een breed en veelzijdig repertoire. Met veel ervaring en een geheel eigen sound kan Sonny met de meest uiteenlopende situaties uit de voeten.
Desgewenst speelt Sonny volledig acoustisch of draadloos versterkt, mobiel en rondlopend door de ruimte

Zanger Sonny begon als basgitarist in schoolbandjes en studentenbands, en ontdekte al snel dat hij ook aardig kon zingen. Als beginnend artiest deed hij met succes mee aan verschillende projecten, talentenjachten en bandcompetities. Naast een goede zanger met een soulvolle stem, bleek Sonny ook een getalenteerd songwriter.

Met zijn band deed Sonny eind jaren tachtig optredens op diverse podia, festivals, radio en tv, maar er was weinig interesse van de platenmaatschappijen voor de soul en rythm&blues van Nederlandse bodem, en een doorbraak bleef uit. In de jaren die volgde verdiende Sonny zijn boterham met het spelen van covers in kroegen, op feesten en bruiloften, resorts, cruiseschepen en hotels over de hele wereld, en ontwikkelde zich zo tot een solide en veelzijdig zanger en muzikant.

Bijna tien jaar later keerde Sonny in 2000 terug naar het schrijven en spelen van zijn eigen songs. Een serie theaterconcerten resulteerde in de live-cd “Soulshadows”. Hoewel de cd de belangstelling trok van verschillende labels, besloot Sonny de produktie van zijn muziek in eigen hand te houden, en de tijd te nemen om zijn eigen geluid verder te ontwikkelen.

Het eerste resultaat van dat werk is nu gereed; de cd “A New Day”. Opgenomen op vrije avonden en middagen over een periode van bijna een jaar, deels thuis, en deels in de studio. Een verzameling soulvolle popsongs, die teruggrijpen op de rythm&blues van artiesten als Stevie Wonder, Isley brothers en Bill Withers. Een organische sound met een prominente rol voor acoustische gitaar, fender rhodes en hammond-organ. Inmiddels ligt er alweer een hoop materiaal klaar voor een volgende cd, waarvan veel nummers ook al in de live-set gespeeld worden. Wordt vervolgd…

 

Fotoalbum

Video's van Sonny

Downloads

Hier onder treft u downloads voor Sonny

Audio

Hieronder kunt u enkele fragmenten van Sonny beluisteren

Ga naar:
Info & Boekingen