Scott en Muriel

Magic, show, spannend en boeiend tot de laatste minuut. Scott en Muriel.

Scott & Muriel zijn fulltime professionele entertainers.  Hun shows bestaan uit door henzelf ontwikkelde, zeer vernunftige illusies, gecombineerd met hilarische visuele comedy.  Zij begonnen hun samenwerking in 1999.  In het jaar 2000 reisden zij naar Portugal om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Magic.  Uit 140 deelnemers koos de jury hen als beste overall-act, en kende hen de prestigieuze FISM Grand Prix toe.  Hiermee wonnen Scott & Muriel als eerste comedy-magie-act de titel ‘Wereldkampioen Goochelen.’

Sindsdien reisden zij over de hele wereld om mensen te vermaken.  Ze traden op in 20 landen, zowel live als op televisie.  Enkele van hun bekendste opdrachtgevers zijn Cirque du Soleil, The Just for Laughs Festival in Montreal, Canada, The Greek Isles Casino in Las Vegas, en het Internationale Circus Festival van Monte Carlo.  In Monte Carlo ontvingen zij twee prijzen en een staande ovatie van het publiek en de aanwezige Koninklijke Hoogheden Prinses Stéphanie en Prins Albert van Monaco. Zij noemen hun bijzondere stijl van performing 'Slapstick Magic.' 

Scott Nelson, uit Californië, speelt een typische goochelaar, die regelmatig de contrôle over zijn show verliest. Muriël Brugman, uit Nederland, is één van de weinige grote vrouwelijke clowns in de wereld, en wordt ook wel de Lucille Ball van de goochelwereld genoemd. Het karakter van Muriël kan omschreven worden als de naïeve, maar welwillende assistente. De ongeremde, zorgeloze geest die vaak het slachtoffer wordt van Scott’s onkunde. In de wereld van Scott & Muriel gebeuren magische dingen, maar het is nooit wat zij of het publiek verwachten.

In 2004 breidden zij hun act uit tot een complete theatershow, ‘Scott & Muriel’s B!G Show with Joe!’ Deze 110 minuten durende legendarische show, compleet met live band, tourde vier jaar lang excessief door Nederland en Duitsland.  In 2009 ontvingen zij een uitnodiging om met deze show op te treden in het prestigieuze Theatre Princesse Grace in Monte Carlo. Scott & Muriel creëerden daarnaast hun overal-te-spelen comedy & illusieshow die zij hun ‘Two by Two Show’ noemden. De show begint met het uitvouwen van een grote zwarte kist tot een compleet theater.  De show, die volledig bestaat uit originele nieuwe illusies en comedy routines, nam 6 jaar in beslag van idee tot uitvoering.  Met een ingebouwd geluidssysteem en belichting, en met slechts drie bij drie meter vloerruimte, kunnen zij nu hun komische capriolen presenteren, altijd en overal.

In november 2009 ontvingen Scott & Muriel de Gouden Clown bij het tweede World Festival of Clowns in Ekaterinenburg, Rusland.  Naar aanleiding hiervan werden zij uitgenodigd om hun nieuwste act; de slotillusie uit hun ‘Two by Two Show,’ uit te voeren in het populaire TV-programma ‘De Wereld Draait Door.’  Tijdens de uitzending zaagden zij gastheer Matthijs van Nieuwkerk in tweeën. Als toegift zetten zij hem weer in elkaar.

Dames en Heren, de hardwerkende Comedy Illusionisten, Wereldkampioen Goochelen en toch heel sympathieke mensen: Scott & Muriel.


 

Fotoalbum

Video's van Scott en Muriel

Downloads

Hier onder treft u downloads voor Scott en Muriel

Gerelateerde concepten

Burlesque

Burlesque - een stout feest

Feest Arrangement

onze unieke feesten

Gerelateerde locaties

Cruiseterminal Rotterdam

Cruisterminal Rotterdam

DierenPark Amersfoort

Perfecte evenement locatie

Ga naar:
Info & Boekingen