Oost Fluor

Hollands en hilarisch! Meezingen en inhaken met de dames van Oost Fluor

Het eiland Oost-Fluor is ontstaan in de ijstijd toen nog gekoppeld aan West-Fluor. In de 17e eeuw is het eiland gehalveerd door een vreselijke storm in combinatie met een springvloed. Het westelijke deel liep onder water en het oostelijke deel is op onverklaarbare wijze gaan drijven. De locatie van Oost-Fluor met zijn slechts vijf bewoners is daarom steeds moeilijk te bepalen.

Alleen vuurtorenwachter Harry en schipper Berend kennen de geheime berekeningen voor de plaatsbepaling. De drie dames, Maari Daani en Isaabi proberen hen al jaren het geheim te ontfutselen, maar de heren zijn zo bang dat ze hun functie verliezen, dat zij hun mond wijselijk op slot houden. Gelukkig is schipper Berend de beroerdste niet en brengt de dames elke keer veilig aan wal, zodat zij hun liederen voor het volk van het vaste land kunnen vertolken. 

Terwijl de dames hun liederen zingen door de gehele Nederlanden, kan Berend met de opbrengst hiervan nieuwe voorraden inslaan voor het eiland. Want hoewel het vruchtbare dal zorgt voor een mooie aardappeloogst, is een lekkere Chinese maaltijd op z’n tijd ook niet te versmaden.

Wilt u het eiland Oost-Fluor een keer bezoeken, zoek dan schipper Berend, hij weet de weg!

 

Fotoalbum

Video's van Oost Fluor

Downloads

Hier onder treft u downloads voor Oost Fluor

Audio

Hieronder kunt u enkele fragmenten van Oost Fluor beluisteren

Ga naar:
Info & Boekingen