Waldin Roes

Waldon Roes, sopraan en violiste. Opera, operette, oratorium en het lichte genre.

De in 1984 afgestudeerde Waldin Roes (hoofdvak viool) aan het Rotterdams Conservatorium heeft veel ervaring opgedaan als orkestmusicus met begeleiding van opera, operette, oratorium en het lichte genre.

In dezelfde periode volgde zij haar zangstudie bij o.a. Marijke van der Lugt, Jo Bollekamp en het Internationaal Opera Centrum Nederland. Hierna nam zij deel aan The International Holland Music Sessions te Bergen en volgde masterclasses bij Henk smit en Roberta Alexander. Momenteel wordt zij gecoacht door Cristina Deutekom.

Door de jaren heen heeft Waldin als gastsoliste alle gangbare hoofdrollen van operettes vervuld en heeft bovendien een uitgebreid repertoire van complete opera’s en oratoria o.a.: Norma (Bellini), La Traviata (Verdi), La Bohème (Puccini), Il Trovatore (Verdi), Cosi fan tutte (Mozart), Die Entführung aus dem Serail (Mozart) , I Lombardi (Verdi) en Matthäus Passion (Bach), Weihnachtsoratorium (Bach), Messiah (Händel), Exultate jubilate (Mozart), Requiem (Mozart), Requiem (Webber), Carmina Burana (Orff), Misa Criolla (Ramirez), Die Jahreszeiten (Haydn), Stabat Mater (Pergolesi).

In oktober 1995 werkte Waldin Roes voor het eerst mee aan de bekende serie "Zondagochtendconcerten" in de Doelen te Rotterdam in een musical- programma met Marco Bakker. Daarna was zij regelmatig te gast in deze succesvolle concertserie, in 2004 voor de eerste maal als presentatrice ter vervanging van Gerard Cox.

Landelijke bekendheid kreeg Waldin door haar medewerking aan de tv- en theaterproductie "Scherzo" van Mini & Maxi (winnaar van de Scheveningen Cabaretprijs 1995) met voorstellingen in Nederland, België, Oostenrijk en Rusland als zangeres, violiste en danseres.
Won de prestigieuze reclameprijs " De Heffies " voor de beste radio-commercial van 1999.
Als freelance zangeres is zij actief in binnen- en buitenland (o.a.Hamburg, Brussel, Parijs en Caïro) als soliste en in samenwerking met o.a. Gerard Cox, Harry Peeters, Ben Cramer, Henk Poort, Bert Simhoffer en Ernst-Daniël Smid.

Hoogtepunten uit het afgelopen seizoen waren optredens in Verona i.s.m het Rotterdams operakoor, het zingen van de Messiah van Händel tijdens de Leidse Scratch muziekdagen, het volledig scenisch uitvoeren van La Muette de Portici van Auber, evenals het volledig scenisch uitvoeren van I Puritani van Bellini en een concert met Karin Bloemen in het sportpaleis Ahoy te Rotterdam.

Momenteel is Waldin bezig met de voorbereiding van de 9e symfonie van Beethoven, de hoofdrollen in Le Comte Ory van Rossini (comtesse Adèle), en La belle Hélène van Offenbach (Hélène) en zal in september de Nederlandse première zingen van het requiem van Dan Loredan.

Het repertoire van Waldin oa. in samenwerking met pianist Bert Nicodem omvat franse chansons, jazzstandards, operette, opera, musical, liederen en salonmuziek.

 

Fotoalbum

Video's van Waldin Roes

Downloads

Hier onder treft u downloads voor Waldin Roes

Gerelateerde concepten

Feest Arrangement

onze unieke feesten

Gerelateerde locaties

Ga naar:
Info & Boekingen