Vitrine

Vitrine. Mime en animatie acts voor feesten, events en congressen.

Vitrine verzorgt mime en animatieacts. Op uw event, feest , congres of andere grootschalige activiteiten. Een jarenlange ervarign staat garant voor kwaliteit en acts van grote klasse. U vindt hier een averzicht van de acts van de markante gezelschap. Wilt u iets speciaals aanbieden voor uw gasten? Vitrine maakt ook "taylor made" programma's voor uw event.

ONTVANGST ACT ( 2 tot 4 spelers)
Een  ontvangst van uw gasten die meteen het ijs breekt. Uw gasten komen aan en worden ontvangen door 2 keurig geklede gastvrije mensen die zich gedragen als de eigenaren van de locatie. Maar dat ze niet helemaal lijken te sporen wordt al snel duidelijk wanneer de gastheer zijn haar met haarlak overspraid en de gastvrouw aan de jassen ruikt en ze op soort laat hangen (“makkelijk terug vinden aan het eind van de avond”). Normale karaktereigenschappen worden zo uitvergroot dat het net absurd wordt, zonder ‘overdone” te zijn. Uw gasten hebben meteen iets om stiekem om te lachen, want dat het om een act gaat, wordt vaak later pas duidelijk.

DE KLOKKEN  ( 2 tot 4 spelers)
De klokken zijn vooral een mooi beeld van de tijd. De tijd die ons leven beïnvloedt, nieuwe fases inluidt of juist iets afsluit. De klokken kunnen ineens ergens op een markante plek verschijnen en hier zodanig blijven staan dat men zich aardig bekeken gaat voelen door de tijd. Vaak worden de klokken ingezet om met tekstbordjes een gezelschap vertellen  dat het tijd is. Tijd om de zaal in te gaan, tijd is om na te denken over de toekomst, tijd om het glas te heffen, voor de volgende voorstelling, voor de speech of tijd om weer naar huis te gaan.

HIGH TEA  ( 2 spelers)
Als Vitrine met High Tea langskomt, wordt uw thee geserveerd vanaf hoge hoogten, zodat het kostelijke vocht precies op kamertemperatuur aankomt in uw kopje. Vervolgens wordt U vergast op begeleidende poëzie.
Gravin van Hooghendorp die U persoonlijk deze uitgelezen drank komt serveren, leest U uit haar geliefde verzameling gedichten voor. Ieder exquise dichtwerk leeft zijn eigen leven en de dichtregels nemen nogal eens een emotioneel loopje met haar en haar butler, al naar gelang de door U gekozen theesoort.  Het geheel wordt nog bezegeld met een verrukkelijke krakeling welke het verstand doet kraken.

DE LEVENDE TAFEL ( 2 spelers)
De naam zegt het al, deze tafel leeft. Deze tafel wordt ingezet bij het warm, koud of dessert buffet. De borden voor het buffet staan op deze tafel en haar begeleidster staat er achter. Net op het moment dat een nietsvermoedende gast een bordje wil pakken om er mee naar het buffet te gaan, komen gehandschoende  handen omhoog uit de tafel om het gewenste bord aan te reiken. U kunt zich de reactie waarschijnlijk wel voorstellen. De tafel kroelt, kietelt en maakt het haar serveerster behoorlijk lastig. Voor festivals kan zij ingezet worden bij bijvoorbeeld de catering met borden, of er wordt er een korte voorstelling mee gespeeld.

CATERING, UNDER COVER  ( 1 tot 4 spelers )
Met deze act hebben uw gasten het eerste uur niet door dat er acteurs tussen het bedienende personeel rondlopen. De bediening is goed, daar is niets op aan te merken, totdat het gaat opvallen dat er een serveerster tussen loopt die de wijnflessen behandelt als haar dierbare kinderen, een ober langzaam dronken wordt en dat een ander met zelfs een meetlint ter hand alle glazen en messen herschikt tot in hun oorspronkelijke positie. Tijdens deze fase beginnen uw gasten zich plaatsvervangend te schamen. Vervolgens begint men achter de rug van de bediening om te giechelen, want intussen heeft een groot deel van het gezelschap al ontdekt dat er een paar niet sporen, maar nog denkt men niet aan acteurs. De volgende fase is het openlijk uitlachen, totdat men tot de conclusie komt dat dit echt niet kan en het dan pas duidelijk wordt dat het om een act gaat. Deze openbaring brengt altijd een enorme opluchting bij uw gasten teweeg.

DE KAAS ACT ( 2 tot 4 spelers)
Het is overduidelijk waar het publiek op getrakteerd gaat worden. Met het dienblad hoog in de lucht staat het personeel in de kaasblokken om te serveren. Echter, het geduld wordt nog even op de proef gesteld, de dienbladen blijven vooralsnog onbereikbaar. Als ze dan eindelijk omlaag komen, gaan de genodigden voor blokken tegelijk, om tot hun ontsteltenis te constateren dat het hier niet om kaas gaat, maar om gezonde, Hollandse aardappel. Succes verzekerd!

DUTY FREE ( 2 spelers)
Wie ooit wel eens gevlogen heeft herkent het meteen. De Duty Free verkoop aan boord. Ernst en Evelien brengen met groots gebaar hun belastingvrije producten aan de man en vrouw. Maar eigenlijk gaat het niet om de verkoop. "Het aanprijzen van de goedbedoelde rotzooi", die op de blauwgerokte trolley staat, is slechts een excuus om de gasten te vermaken met het familiespel: “De hengelwedstrijd !!", . . . met Fantastische prijzen!  Een sportieve strijd met als één van de hoofdprijzen. Een weekendje “ Wenen” voor 2 personen! Dat “wenen” meerdere betekenissen heeft blijkt uit de ui die met weids gebaar wordt aangereikt.

KLEVERIG BEZIT ( 2 spelers)
Een opvallend mooi gekleed echtpaar verschijnt verlaat op het feest. Zij is dol op hem, hij is dol op vrouwen. Zij is jaloers, hij is onweerstaanbaar. Zij haalt drankjes, hij is weg. Zij betrapt hem bij een andere schone, met nota bene twee glazen champagne en een bos aangereikte bloemen!! Hij tracht het uit te leggen, te sussen, haar vechtlust te temperen, maar scheurt daarbij per ongeluk de prachtige jurk van zijn gade. Zij trekt een enorme rol plakband uit haar damestasje en maakt korte metten met de overspelige man
 
SCHEERSCHUIM ACT (2 spelers)
Lord Darlington gebruikt zijn ontbijt op de vreemdste plaatsen en tijden, daar is deze man onverstoorbaar in. Nanny is zijn verzorgster. Nanny ziet er op toe dat de Lord zich aan zijn afspraken houdt, dat hij zijn tanden flost en poetst en ook dat hij zijn ochtendgymnastiek uitvoert. Alles verloopt volgens de gebruikelijke routines. Totdat er nog een baardhaartje ontdekt wordt, het scheerschuim nogmaals tevoorschijn komt en niet blijkt te spuiten. Geen schuim voor de kin. Lord Darlington schudt nog eens goed, geeft hem een klap en ja dan... de bus begint te spuiten en stopt niet voor de Lord, zijn Nanny en enkele omstanders onder het schuim zitten. Met een hoop gegil en gelach vertrekt Lord Darlington, waardig als altijd.
 

 

Fotoalbum

Video's van Vitrine

Downloads

Hier onder treft u downloads voor Vitrine

Ga naar:
Info & Boekingen