Serenata Mexicana

Stijlgetrouwe Mariachi muziek. Zonnige muziek voor uw feest of evenement.

Lopend op de Plaza Garibaldi in Mexico City kom je ze overal tegen, de Mariachis: glinsterende pakken, klanken van viool, trompet, gitaar, vihuela, guitarron en uitbundige zang. SERENATA MEXICANA bestaat uit 8 musici met een grote liefde voor de authentieke Mariachi muziek. Als enige in Europa geven zij al 12,5 jaar met groot succes acte de presence op diverse muziekfestivals, talloze feesten en presentaties. Daarnaast begeleidden zij vooraanstaande musici op radio en TV en brachten zij twee cd's waarop de stijlgetrouwe Mariachi muziek te beluisteren valt.

Het enthousiasme van de professionele rasmuzikanten staat borg voor de kwaliteit waarmee ze spelend en zingend de omlijsting vormen voor de vocalisten. De combinatie van een grenzeloze voorliefde voor de MARIACHI muziek en een voortdurend streven naar kwaliteit hebben er toe bijgedragen dat SERENATA MEXICANA zich mag scharen onder de schatbewaarders van de Europese MARIACHI cultuur.
SERENATA MEXICANA heeft in haar hechte samenstelling een flinke staat van dienst opgebouwd. Tijdens feesten, presentaties en festivals trad zij op in heel Europa. Bovendien begeleidde de groep kopstukken uit de muziek zoals MARIA DE LOURDES en SANTIAGO JIMENEZ JR. Op twee cd's Saludos a Mexico (1990) en Canciones de Mexico (1993) vereeuwigt SERENATA MEXICANA haar liefde voor de mariachi. Hun derde CD is  in 1999 op de Europese markt verschenen.

De grote charme van SERENATA MEXICANA is haar veelzijdigheid. Zij is ideaal voor feesten zowel als voor openingen en presentaties en kleinere intieme gelegenheden. Er onstaat een uniek contact met het publiek doordat het orkest zich tijdens het optreden al spelend kan verplaatsen. Er wordt dan ook akoestisch (zonder versterking) gespeeld. Dit geeft een sfeer van intimiteit en betrokkenheid die zeldzaam is. Podium optredens zijn evenwel ook mogelijk. Bij elke gelegenheid kleden de mariachis zich in de bekende oogstrelende kostuums met de zo karakteristieke rijke versieringen.

Gages:

 

 

Fotoalbum

Video's van Serenata Mexicana

Downloads

Hier onder treft u downloads voor Serenata Mexicana

Audio

Hieronder kunt u enkele fragmenten van Serenata Mexicana beluisteren

Gerelateerde concepten

Fiesta Fuego Latina

Fiesta Fuego Latina

Gerelateerde locaties

Ga naar:
Info & Boekingen