Zenga

Zenga: Visueel, modern & spektakel!

Jarenlang was Sylvia Houtzager één van de gezichten van de succesvolle groep Flairck. Na een succesvolle theatertournee met The Rosenberg Trio kwamen er verschillende aanvra-gen (o.a. cd opname met U2) en natuurlijk een eigen show. Naast gastmuzikante werkt Sylvia houtzager met grote regelmaat mee aan openingen met haar spectaculaire ballonact.
De wereld waarin je leeft wordt bepaald door je zintuigen. Het zijn uitsluitend je 5 zintuigen die je toegang verschaffen tot ‘de werkelijkheid’.
Nadat je als kind de eerste ruwe schets van je omgeving hebt gemaakt, leer je al snel je ervaringswereld te beperken, je te onderwerpen aan veilige grenzen.
Dus spreken we af wat we zien, of horen......

Enkele trefwoorden zijn;  visueel, modern, spektakel ….

Zenga beschikt over vele verschillende acts. Van ingetogen tot heel ‘explosieve’ acts. Maar ook acts/shows met thema’s zoals; onderwater, fabriek, kantoor, bouwplaats, de elementen (vuur, water, lucht en aard), prehistorie, enz. De groep wordt ook vaak benaderd wanneer het gaat om een speciaal evenement en men een show op maat wenst. Van een show met wasmachines en drogers in steigers tot een compleet sprookje met paarden op Paleis ’t Loo. Korte acts van ca. 10 minuten tot complete theatershows van 2 x 45 minuten zijn mogelijk. Hieronder een voorbeeld van een act die als basis show kan worden uitgevoerd maar ook met verschillende extra opties kan worden uitgebreid.

De Oerknal
Olievaten en niet alledaagse trommels staan opgesteld waardoor een indrukwekkend podiumbeeld ontstaat. Als het moment daar is ……….. een groot wit scherm licht langzaam op… Silhouetten zijn zichtbaar en danseressen beelden een verrassende choreografie uit. Hierin verwerken wij ook het thema van deze dag of de producten/doelstellingen van de opdrachtgever(‘bijvoorbeeld een choreografie met sirene, remmende auto’s, hulpverlenende silhouetten, ‘regelende’ silhouetten. Uiteraard gaat de invulling hiervan in overleg met de opdrachtgever.).…De shiva ´een dame met vele armen´ zorgt voor een prachtig effect in het felle licht…..De gillende gitaren zijn hoorbaar en enkele explosies volgen.….
Vanuit het niets komt een reusachtige parel (ballon) op. In deze ballon zijn de contouren van danseressen zichtbaar…. Langzaam zoekt de parel haar weg om vervolgens te exploderen…. Danseressen in witte en metalen kleding scheuren zich door de lijst en zetten een dynamische fakkeldans in van een hoog technisch niveau…. ….het slagwerk neemt weer de overhand…….Dan steekt er een enorme wind op (windmachine) waarbij danseressen een dynamische choreografie brengen met sierlijk ‘dansende’ doeken. Het slagwerk zet wederom krachtig in. Een stem is hoorbaar van een diva welke een aria brengt in een fantasietaal. Zij komt oplopen en haar jurk begint te groeien als ware het een enorm trotse pauw.  Een tweetal futuristisch ogende figuren komen oplopen met ieder een indrukwekkende lanceer installatie op hun rug. Op de eindknal van de show lanceren zij vanaf hun rug een aantal schoten kabuki (metalic of witte snippers) de lucht in aangevuld met enkele serpentine schoten over het podium heen.
Het geheel wordt versterkt met o.a. verschillende fluiten, slagwerk en dans.

De Ballon Illusie
Eén van haar entertainment creaties is de prachtige ballonact. De act visualiseert het ontstaan van iets moois (een nieuw samenwerkingsverband of de "geboorte" van een product). Een ballon groeit op het podium tot een doorsnee van ca. 2 meter. Sylvia Houtzager speelt hierin haar spel…. Dan een gigantische knal……… Het is een spectaculaire, muzikale en zeer stijlvolle act met een reusachtige ballon.
  
Met The String Lights
Het vervolg kan zijn dat er nog meer violisten verschijnen. Alleen hun fluorescerende strijkstokken en violen zijn zichtbaar in het black-light; een adembenemend effect! Tezamen sluiten zij de act af met een wervelend vioolspel met een stuk van Fritz Kreissler of Boccerini. Geheel van deze tijd en toch klassiek!

Met Stringkids
De jeugd heeft de toekomst….. na de indrukwekkende ballon illusie zijn plotseling vogel geluiden hoorbaar. Als vanuit het niets komen kleine kinderen op viooltjes oplopen door de zaal heen en spelen zij samen met Sylvia twee vrolijke muziekstukken. Een heel vertederend moment!
 
Met Bodypaint-danseressen
Twee danseressen verschijnen in de totaal verduisterde zaal. Langzaam worden zij zichtbaar door het flauw opkomende black-light. Ze bewegen gracieus richting het podium, op rustige New Age Music. Beide danseressen hebben prachtige catsuites aan en zijn beschilderd op de rugzijde met fluorescerende verf, die in het black-light voor een schitterend effect zorgt. Desgewenst kunnen de danseressen met het bedrijfslogo of een (korte)tekst beschilderd worden.

BEAUTY AND THE BEATS
Vreemsoortige instrumenten en objecten staan op het podium opgesteld. Dames is lange voile jassen komen oplopen en ‘strippen’ in een choreografie naar de metalen kleding. Hierbij ondersteund door een ritmisch slagwerk op olievaten en andere vreemdsoortige instrumenten. …Danseressen in witte en metalen kleding zetten een dynamische dans in van een hoog technisch niveau…. …. .Slagwerk wordt wederom ingezet en een tweetal danseressen brengen een fakkeldans. Een indrukwekkende figuur komt oplopen in een metalen harnas. Hij bewerkt zijn kostuum met een heuse slijptol. De slagwerkers zorgen voor een glitterregen die danst op hun trommels en ook zij nemen een slijptol ter hand en “bewerken” de olievaten waarbij de vonken er letterlijk vanaf springen  Een spectaculaire vonken regen vult het podium ……….
Optioneel kunnen twee danseressen afschietmechanisme op hun rug dragen aan het eind van de show. Vanaf hun rug schieten ze dan kabuki de lucht in. Dit als uitbreiding op de standaard kabuki (serpentines)

THUNDERSTORM
Op een twee- of viertal verhogingen staan witte standbeelden. Danseressen in strakke doeken gewiikkeld maken prachtige bewegingen. Een slagwerk breekt los gebracht door twee slagwerker en de danseressen bevrijden zich uit de cocoonen.

 

Fotoalbum

Downloads

Hier onder treft u downloads voor Zenga

Gerelateerde concepten

Burlesque

Burlesque - een stout feest

Feest Arrangement

onze unieke feesten

Gerelateerde locaties

Cruiseterminal Rotterdam

Cruisterminal Rotterdam

SS Rotterdam

SS Rotterdam - maritieme toplocatie

Ga naar:
Info & Boekingen