Onthael in de Kloosterzael

Bourgondisch feest in het middeleeuws klooster van het Archeon.

Het is 1184 na Christus, Graaf Floris van Holland neemt, om van zijn banvloek af te komen, het initiatief voor een nieuwe kruistocht naar het heilige land. Hij roept alle dapperen op, hem te volgen in de strijd tegen de ongelovigen. Het plaatsje Gravendam wordt eveneens op de hoogte gebracht van het grafelijk voornemen.

In het gelovige Gravendam wordt de boodschap met gejuich ontvangen. Het enthousiasme is aanstekelijk. Ook u en de uwen geven gehoor aan de oproep. Besloten wordt om mee te gaan op deze heilige missie. Huis en haard worden verlaten voor de moeder aller oorlogen: de herovering van Jeruzalem!
De kruisvaarders in spé verzamelen zich in het Klooster van Gravendam voor de zegen van Vader Abt en de eerste gezamenlijke nacht. Er zullen er nog velen volgen…

Bewoners, achterblijvers, ja zelfs de anders zo sobere monniken hebben voor de onversaagde een verrassing in petto. Als uiting hunner achting organiseert men een extravagant onthael. Voor sommigen zal het immers het laatste zijn.
Daarom worden alle beschikbare heerlijkheden door de monniken omgetoverd in goddelijke hoogstandjes. De vasten geestrijk vocht, jarenlang met zorg gekoesterd, worden aangeslagen en het gloedvolle haardvuur wordt nog eens extra opgepord. Als klap op de vuurpijl vertonen de artistieke dorpsgenoten nog éénmaal hun vreemde kunsten.

Jaren later zullen zij die terugkeerden hun verhalen beginnen met dit “Onthael in de Kloosterzael”. De hemel bleek uiteindelijk niet ver weg te zijn!

Fotoalbum

Video's van Onthael in de Kloosterzael

Downloads

Hier onder treft u downloads voor Onthael in de Kloosterzael

Artiesten uit dit concept

Kabora

Kabora - vonken die overslaan

Magiër Mantra en Samyra

Magiër Mantra - een echte tovenaar

Marcel van Steenhoven

Marcel van Steenhoven - troubadour

Pekel

Pekel - Nederlandse fun folk

Troubadeuse Corinda

Troubadeuse Corinda

Beschikbaar op deze locaties

Archeon

Archeon, terug naar vroeger

Slot Loevestein

Unieke feestlocatie: Nieuw bij Mannenvandemaas.nl

Ga naar:
Info & Boekingen