Slot Loevestein

Een feest op een fantastiche locatie? Slot Loevestein.

Een boeiend en fascinerend slot met een eeuwenoude geschiedenis. Het schitterend gelegen Slot Loevestein is van oudsher een prachtige locatie voor de meest uiteenlopende feesten en bijeenkomsten. De geschiedenis van het Slot is boeiend: de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist heeft het kasteel eeuwigheidswaarde gegeven. Jarenlang was dit karaktervolle, robuuste gebouw de best bewaakte gevangenis van Nederland. En ook al is Hugo de Groot er al eeuwen geleden ontsnapt, de 17e-eeuwse tijdgeest is hier altijd blijven hangen. Slot Loevestein beschikt over het zilveren duurzaamheidsmerk Green Key.
U kunt uw gasten op het Slot op bijzondere wijze ontvangen. In het slot vind u 9 verschillende zalen met een unieke ambiance. Een spraakmakend congres of spetterend feest in de Zael, een intiem diner in de Camer of een kerkelijke en wettelijke inzegening in de Slotkapel.
Slot Loevestein is voor elke bijzondere gelegenheid de juiste accommodatie; van kleine gezelschappen vanaf 20 personen tot grotere groepen van maximaal 300 personen. Tevens heeft het diverse mogelijkheden voor een buitenevenement met diverse activiteiten en workshops op eigen terrein. Bv. Schapenhoeden ,schermen, abseilen van het kasteel.

Catering:
De catering wordt verzorgd door Hutten. Hutten is totaalorganisator van feesten, evenementen en andere zakelijke en privé activiteiten door heel Nederland. Van bijeenkomsten in exclusieve toplocaties tot in bedrijfspanden of tenten, van bijzondere drankpresentaties en creatieve, spraakmakende culinaire invullingen, van op maat gesneden inrichtingen met decorbouw tot een doordacht entertainmentprogramma verpakt in een totaalconcept. Hutten stelt het doel van de bijeenkomst centraal. Samen inspireren we elkaar en wordt een maatoplossing bedacht, verpakt in een concept met een boodschap dat deze doelstelling op unieke wijze vervult. Persoonlijke aandacht, van ontvangst tot vertrek. Een onvergetelijk evenement voor de gasten is het resultaat.

Zalenbeschrijving:
In de Middeleeuwen werd de Zael al gebruikt voor feesten en officiële bijeenkomsten. Ook nu nog is de Zael een zeer aantrekkelijke ruimte voor uw zakelijke presentatie, vergadering, congres of seminar, eventueel gecombineerd met diner of buffet.

Direct boven de Zael ligt de Staatsgevangenis met dezelfde afmetingen. Voor grotere gezelschappen tot 300 personen is het mogelijk de Zael, de Grote Camer en de Staatsgevangenis tegelijkertijd te gebruiken. In de Grote Camer kunt u met een klein gezelschap intiem dineren. De Slotkapel wordt al eeuwen lang gebruikt voor de mis. Bovendien is er de mogelijkheid om in deze ruimte uw wettelijk en kerkelijk huwelijk te laten inzegenen. Deze ruimte bevindt zich op de eerste verdieping van het Slot en is hierdoor minder geschikt voor mindervaliden. De trouwreportage kan in de prachtige omgeving van Loevestein gemaakt worden.

Het Arsenaal was de voormalige wapenopslag van Slot Loevestein. Deze is exclusief te huur voor vergaderingen, workshops, feesten en andere gelegenheden. Het Arsenaal is een karakteristiek gebouw in de vesting uit 1781, gebouwd als wapenopslag. Het mooie, hoge plafond en de historische
uitstraling maken het gebouw heel geschikt voor recepties en diners tot 100 gasten.

In de Taveerne waren in de Napoleontische tijd soldaten gelegerd. Deze vroege militairenwoningen lenen zich bij uitstek voor vergaderingen, lunches en koffietafels. Maar u kunt hier natuurlijk ook voor andere gelegenheden terecht.
Bij grotere gezelschappen zal de Koepelzaal en het aansluitende terras erbij getrokken worden.
De Schotse Kamer, de Taveerne, Kapel in de Riddertoren, het Arsenaal en de Commandants hebben ook allen hun eigen karakteristieke uitstraling en zijn prima geschikt voor allerlei gelegenheden.
Afhankelijk van de te gebruiken ruimte(s) kunnen in Slot Loevestein 20 tot 300 gasten ontvangen worden.

Overnachten:
Overnachten is nu ook mogelijk op Slot Loevestein. In de vesting is een Suite  Bed  & Breakfast geopend:
Binnen de muren van een historische vesting vindt u de nieuwe Suite & Breakfast, een voormalige commandeurswoning die in ere is hersteld. We verwelkomen u voor een unieke overnachting na u evenement, voor een eersteklas weekendje weg, een verrassende fietstocht, een gelegenheid tot bezinning of misschien zelfs voor uw huwelijksovernachting!

Kamers:
De twee moderne en luxe suites bevinden zich op de eerste verdieping en zijn voorzien van een badkamer met bad, douche, bidet, toilet en losse wastafel. Er is een tweepersoonsbed (lits-jumeaux, geen losse bedden), een zitje, bureau en een gevuld koelkastje (met onder andere flesje wijn, bier en fris) voor gratis gebruik. Overige consumpties zijn verkrijgbaar in de taveerne. De commieskamer is voorzien van douche (op de kamer). Het toilet bevindt zich op de gang. U kunt zelfs voor kiezen om de gehele commandeurswoning met maximaal 10 personen te huren.
'In den Prince van Orangiën'. Deze voormalige herberg is ingericht als een luxe B & B voor 2 tot 6 personen. De veelzijdige B & B biedt unieke overnachtingen: voor een weekendje weg, een vergadering, een fietstocht of een huwelijksnacht.

Ligging:
Slot Loevestein is met de auto via de A27 of A2 perfect bereikbaar vanuit diverse richtingen. U kunt het slot ook met het veer bereiken vanuit Gorinchem. Slot Loevestein is niet bereikbaar met bus of trein.De Regiotaxi is een goed alternatief; deze brengt u rechtstreeks van het station naar Loevestein. Daarnaast is Slot Loevestein bereikbaar met de watertaxi, meer informatie hierover is te vinden op www.veerdienstgorinchem.nl

 

Fotoalbum

Beschikbaar op deze locatie

De Boefies

Goldies - lekker meezingen!

Ganzenparade

Ganzenparade - uw olijke noot!

Heeren van het Goede Leven

Heeren van het goede leven - swing!

Magiër Mantra en Samyra

Magiër Mantra - een echte tovenaar

Marcel van Steenhoven

Marcel van Steenhoven - troubadour

Pantalone

Pantalone - de dames nar

Pavana

Pavana - uniek straattheater

Pekel

Pekel - Nederlandse fun folk

Raak!

Raak! akoestisch vakwerk

Tiny Little Big Band

Tiny Little Big Band - Swing

Tonny Holsbergen

Tonny Holsbergen - karikaturen

Troelies

Troubadeuse Corinda

Troubadeuse Corinda

Troubadour Ben

Troubadour Ben Dirks

Beschikbare concepten

Avond van de kasteelbutler

Avond van de kasteelbutler

Congres Arrangement

uw congres een groot succes!

Feest Arrangement

onze unieke feesten

La Notte Magica

La Notte Magica - magie

Onthael in de Kloosterzael

Middeleeuws feest

Receptie Arrangement

een onvergetelijke receptie

Ga naar:
Info & Boekingen