40 jarig jubileum Van Leeuwen Trucks & Olie

17-11-2012

a-hal4

Op zaterdag 17 november jl. hield Van Leeuwen Trucks & Olie haar 40 jarig jubileum. Wederom hadden wij Hal 4.1. te Rotterdam uitgekozen voor dit heugelijke feest. Tijdens een wervelende dinnershow werden de ruim 130 gasten vermaakt met een keur aan acts waarbij Muziek, Magic, Dans, Humor en Zang de revue passeerden. De gastvrijheid van Hal 4.1 en de culinaire hoogstandjes van Van Der Linde Partyservice bleken opnieuw uitstekend samen te gaan met de cast die door Mannen van de Maas was samengesteld.

De gasten werden ontvangen door de Bottelair Brothers met hun ""Rode Loper-act". Alle gasten moesten letterlijk over de Rode Loper wat hele wisselende reacties opleverde. Verreweg het merendeel was enthousiast en benieuwd over wat ze nog meer te wachten stond; een enkeling sceptisch. De broers Bill en Bob Bottelair zorgden behalve een behoorlijke dosis humor ook voor een strak verloop van de avond en waren zelf ook onderdeel van het programma met 2 acts, waarvan één zelfs op maat. Als gastheren stegen zij boven zichzelf uit en werden onder hun leiding alle changementen, mededelingen en last-minute wijzigingen kordaat en to the point uitgevoerd. Altijd "on the ball" en immer met een kwinkslag; al snel waren de gasten helemaal vertrouwd met hun aanpak en hun vrolijke noten. Een aanpak die erg goed werkte.

Na een uur verpozen in de Maaslounge met een ouderwetse plaatjesdraaier uit de categorie "alle 13 fout", mochten de gasten onder begeleiding van de Bottelair Brothers de tot sfeervol theaterrestaurant omgetoverde grote Zaal betreden. Alle gasten werden keurig geplaceerd en de opening kon beginnen. Dhr. Pieter van Leeuwen, directeur van Van Leeuwen Trucks en Olie opende de avond met een welkomstspeech. Karikaturist Frank Los zorgde er middels een beamer voor dat de woorden van dhr. Van Leeuwen ook op een groot scherm te zien waren. Een aanvulling die buitengewoon in de smaak viel en waarbij de speech zonder onderbreking of aanpassing toch van een theatrale invulling werd voorzien.

Na deze eerste act op maat werd de show vervolgd met de solo-illusieshow van Magiër Mantra. Een viertal korte illusies volgden elkaar snel op en tijdens 2 van deze acts mocht iemand uit het publiek weer meedoen, wat tot hilariteit onder de overige gasten leidde. Het reeds uitgeserveerde voorgerecht bleef nog een tijdje onaangeroerd totdat Mantra zijn programma had afgerond. Sluitstuk van zijn 1e act was een speciaal voor deze gelegenheid gecreëerde illusie waarbij het roken werd ontmoedigd en voor hen die dit toch wilden werd de plek duidelijk gemaakt waar men dan toch mocht roken. Het bleek een probaat middel om iedereen in de zaal te houden..

De gasten kregen vervolgens naast het al uitgeserveerde 1e voorgerecht ook het 2e voorgerecht voorgeschoteld. Ondertussen werden zij in de zaal vermaakt door Frank Los, onnavolgbaar als altijd en door Magiër Mantra; al even onnavolgbaar, maar toch anders.. Terwijl de gasten zich tegoed deden aan de culinaire geneugten en aan tafel theatraal onderhouden werden, speelde het orkest Stars on Piano onder de bezielende leiding van Paul Valk stemmige achtergrondmuziek. Paul Valk liet maar weer eens zien en horen waarom hij één van de beste orkesten is die op dit soort avonden ingezet kan worden. Muziekkeuze, kwaliteit, uitstraling, het plaatje... het klopte allemaal als vanouds. Paul liet zien dat hij in alles een absolute professional en vakman is die weet wat de situatie vraagt en die verwachtingen meer dan waar maakt. Met 2 pianisten, 2 zangeressen en een blazer met een keur aan blaasinstrumenten wist hij zeer verschillende muzikale plaatjes te maken.

Tijd wederom voor theater! Het 2e blok begon met een speciaal moment voor de personeelsvereniging van Van Leeuwen Trucks en Olie. Door de Bottelair Brothers werd met een komische illusie de voorzitter van de PV op het podium getoverd en hij overhandigde de 2-koppige directie een passend cadeau voor het 40-jarig jubileum. Hierna was het eerst de beurt aan Samyra met haar Zwevende Stok illusie; een visueel spektakel met dans en wederom illusie. Het blok werd afgesloten door Waldin Roes die prachtige operanummers zong en onderwijl het podium verliet om deze ook in de zaal ten gehore te brengen. Met het drinklied uit "la Traviata" werd nog éénmaal geproost en getoast op het bereiken van deze mijlpaal.

Intussen waren de gasten aan het hoofdgerecht begonnen: Rosé gebraden tournedos met seizoengroenten, aardappelgarnituur en een rode wijnsaus of een met grove mosterd gegaarde Noorse zalm met beurre Blanc, seizoengroenten en aardappelgarnituur en was het tijd voor een laatste serie van wervelende optredens, om te beginnen: de "balletje-balletje act van de Bottelair Brothers. Slapstick in optima forma! Nog verbazingwekkender is echter het daaropvolgend optreden: de medium-act. Deze act is zeer interactief doordat wat in de zaal gebeurt, door het op het podium geblinddoekt staande medium  wordt verklaard. Een getrokken kaart, een gegooide worp met 3 dobbelstenen of de omschrijving van een door Magiër Mantra aangewezen persoon wordt door het medium Samyra geduid. 

Het nagerecht werd ingezet en de jongens van New Timeless betraden het podium. Met hun energieke performance en heerlijke mix van soulnummers kregen zij de gasten aan de gang. De dinersetting werd langzaamaan verlaten om plaats te maken voor dans en beweging. Eric en Marcel haalden alles uit de kast en dat bleek meer dan voldoende om de "schwung en swing" erin te krijgen.

Stars on Piano mochten vervolgens los om de dansvloer gevuld te houden en dat deden zij met verve! Tot slot hadden wij nog één optreden in petto: Jeanet Dorothy Martherus gaf de avond nog een laatste impuls met een heerlijke mix van soul en discoklassiekers. Een geslaagde avond kreeg met haar een waardige afsluiting.

Nagenietend aan de bar en ruim een uur na de officiële afsluiting door de Bottelair Brothers werd er nog druk nagepraat over de sneltrein aan indrukken en voorstellingen.

Wij willen op deze plaats Ronald Vervoort en Pieter van Leeuwen hartelijk bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen wat wij, aan hun reacties na afloop opmakende, niet beschaamd hebben. Daarnaast willen wij Marieke Klijn en Oscar (sorry Oscar, achternaam vergeten maar jouw inzet en participatie zeker niet!) bedanken voor wederom een optimale samenwerking en last but not least de 2 toeleveranciers van de al genoemde Van der Linde Partyservice en de nog niet genoemde Sky-Line Sound & Light voor een overheerlijke maaltijd en een geweldige ondersteuning van licht en geluid. De artiesten kwamen door hun ondersteuning allen uitstekend tot hun recht! Hans en Bart en jullie beider crew: bedankt!

Onze allerlaatste dank gaat uit naar Studio Stiep! voor de fraaie plaatjes. Voor meer informatie over professioneel fotowerk: www.studiostiep.nl

Uiteraard is op deze plaats ook weer een filmpje van dit evenement te bewonderen:

 https://www.youtube.com/embed/ax3TXk3rgjg?feature=player_detailpage"

Ouder nieuws