terugblik presentatieavond in Blijdorp

07-02-2013

Na maandenlange voorbereiding was het dan zover: de gezamelijke presentatieavond van Diergaarde Blijdorp samen met huisleverancier Mannen van de Maas en initiator Stef Arntz kon beginnen. Ruim 300 gasten (bedrijven, locaties, instellingen, organisatiebureaus en festivals) waarvoor in het verleden door (één van) bovengenoemde partijen diensten hadden geleverd, melden zich op de hoofdparkeerplaats van Diergaarde Blijdorp.

Op de parkeerplaats werden de gasten onthaald door de Ganzenparade; de eerste act als startpunt van een lange rij theatrale acts voordat de gasten zouden aankomen in de locatie waar het uiteindelijk allemaal zou gaan gebeuren: De Riviérahal. Gasten die vroeg arriveerden kregen de mogelijkheid om, voordat zij met treintjes naar de Riviérahal werden vervoerd, ook nog een bezoek te brengen aan het Oceanium (uiteraard ook met entertainment erbij). Voor velen was dit een eerste kennismaking met Blijdorp en werd deze toevoeging hooglijk gewaardeerd.

Eenmaal weer buiten mochten de gasten in de treintjes. Voor hen die even moesten wachten was daar de immer energieke funfare die voor de nodige jolijt zorgden.

Onwetende waar zij terecht zouden komen, gingen de genodigden vervolgens in de afgesloten parktreintjes van Blijdorp van het Nieuwe gedeelte van het park naar het oude gedeelte. Door het weer, het onbekende en het feit dat het nog steeds vroeg donker was, werd het een klein mini-avontuur naar wat hen nog te wachten stond. 10 minuten duurde deze onzekerheid. Bij een prachtig uitgelicht gebouw werden de gasten praktisch voor de deur afgezet. De rode loper lag voor ze klaar..

De Bottelair Brothers zorgden ervoor dat de kou werd afgeschud en met hun hartelijke welkom werd een glimlach op ieders gezicht  getoverd. Welkom in de Riviérahal; volledig getransformeerd tot sfeervolle feestlocatie!

Een avondvullend programma met 4 podiumshows en 3 tussenposen met zaalanimatie en akoestische muziek kon, na het inzetten van het overheerlijke voorgerecht (diverse tappas) beginnen.

Het gaat te ver om een chronologisch verslag te doen van alle acts: het waren er heel veel (meer dan 20!). De plaatjes spreken eigenlijk wel voor zich en we zetten een aantal hoogtepunten achter elkaar: achtereenvolgens: Panassch, duo Musa met een prachtige tissue-act, Topera, ,Magiër Mantra & Samyra, De vrouw zonder hoofd van Theater Quatsch (één van de permanente acts aan de zijkant van de zaal), de Heeren van het Goede Leven, Juggling' Jay, De Mighty little Bigband, de enige echte nachtburgermeester van Rotterdam Jules Deelder, nogmaals de Bottelair Brothers, Small Talk, en Johnny & Sharona.

Entreemuziek met een knipoog: Panassch in vrolijke kleuren met nog vrolijker klanken. Een akoestisch dames(!) trio waar je je welkom bij voelt.

Alles goed bij duo Musa: muziek, tempo, bewegingen, lengte.. Superopening van de avond.

Topera: letterlijk en figuurlijk: opera op niveau met een verrassende inhoud in haar enorme jurk

Magiër Mantra & Samyra vertoonden de Magic-Box, de zwevende tafel en de vuur- en waterschalen. Visueel plaatje!

De vrouw zonder hoofd als exponent van het circus van weleer. Ook het Vlooiencircus en de vrouw met baard werden door Theater Quatsch weer tot leven gewekt.

Heeren van het Goede Leven: ambachtelijke swing zonder electriek. Past overal en kan altijd

Jugglin'Jay: Jongleren in alle vormen. Na een stijlvolle podiumshow ook later aan tafel te bewonderen

De Mighty Little Bigband: Swingende Jazz met stijl en panash. Helaas deze avond geen tijd om ook het combo te laten zien.

De Nachtburgermeester van Rotterdam behoeft geen betoog. Rotterdam in de aderen en prachtige gedichten zonder één blad voor de mond

Variëté in zijn puurste vorm: eenvoudig, origineel, snel en met heel veel humor. Balletje, Balletje! viel erg goed in de zaal

Small Talk: akoestische muziek van de jaren '50 tot nu. U roept een jaartal en zij spelen een nummer uit dat jaar!

De afsluiter van de avond. Jammer dat er toen al veel mensen vertrokken waren die dit muzikale cabareteske (avondvullende) trio hebben gemist.

Vlak voor deze laatste act werden de gasten bedankt door de gastheer van de avond: Sander van Brandwijk van Diergaarde Blijdorp. Geinterviewd door Jack Kerklaan (Wereldberoemd in Rotterdam) sprak hij de hoop uit op een regelmatige herhaling van deze succesvolle avond. De gasten waren ook aangenaam verrast door de hoge kwaliteit die de culinaire brigade van Diergaarde Blijdorp gedurende deze avond op tafel presenteerde. Onderbelicht, maar een hoogwaardige toevoeging aan het slagen van deze avond. Chapeau!

Namens alle aanwezigen willen wij alle artiesten, de volledige crew van Blijdorp, de volledige crew van Skyline en mijn collega's Stef Arntz en Rob Vugts van harte bedanken voor alle inzet, passie, geduld en vertrouwen die nodig waren voor het welslagen van deze avond. In het bijzonder Sander van Brandwijk en Pauke Koens van Diergaarde Blijdorp: jullie lieten even wat zien, jongens. Wij zijn erg blij met jullie te mogen werken.

O ja, Er kwam ook wat techniek bij kijken.. Bart bedankt voor het meedenken en het gladstrijken van plooien. De zaal zag er ook dankzij jouw inzet prachtig uit en alle acts hebben dankzij jouw ondersteuning hun optreden tot volle tevredenheid kunnen doen.

 Alle foto's in dit nieuwsbericht zijn geschoten door onze vaste fotograaf: Studio Stiep. Voor een mooi overzicht: www.studiostiep.nl

 

 

 

Ouder nieuws