Opening Rembrandttentoonstelling

04-08-2013

Op zondag 4 augustus jl. heeft Mannen van de Maas in samenwerking met het Markiezenhof Bergen op Zoom, Mannen van Rijnland en Taste & More, de officiële opening verzorgd van de Rembrandttentoontstelling in het Markiezenhof. Uiteraard geheel in stijl van Rembrandt.

Deze presentatie was tevens een eerste gelegenheid om te laten zien wat er allemaal mogelijk is in het Markiezenhof en dat deze prachtige locatie bij uitstek geschikt is voor diners op niveau waarbij woorden als kwaliteit, cachet, smaak en toegepaste thematiek ook daadwerkelijk van een passende invulling worden voorzien. Een korte terugblik en, hoe toepasselijk, historisch overzicht..

In Maart 2012 werd aan ons, Mannen van de Maas, door de directeur van het Markiezenhof, dhr. Wim Reijnders, gevraagd of wij mee wilden denken om dit tot de verbeelding sprekende stadspaleis op de kaart te zetten middels arrangementen die recht doen aan deze locatie. Het credo was: "goed, of anders niet". Wat we organiseerden moest recht doen aan het Markiezenhof en ook beantwoorden aan het kwaliteitsniveau wat het Markiezenhof voor ogen had. Toen wij te horen kregen, dat het de bedoeling was dat we de totaalorganisatie (uiteraard in samenwerking met de locatie), zouden gaan verzorgen hebben wij een partner benaderd waarmee wij dat samen wilden doen: Mannen van Rijnland. Henk Dijkema en Arnoud Snel, de drijvende krachten achter dit communicatiebureau, hebben een conduitestaat waar men "U" tegen zegt. Vele Giraffen (de Evenementen-Oscars) getuigen van hun vakkennis en kunde. Bovendien zitten zij qua benadering, invulling, werkwijze en, niet te vergeten, als mens op eenzelfde manier in elkaar als wij. Samen met hen zou dit project tot een succes worden. Daarvan waren wij overtuigd.

In de periode daarna zijn concepten geschreven, is een cateraar benaderd (ééntje maar: we wilden Taste en More) en is gezocht naar een geschikte gelegenheid om ons totaalconcept te presenteren. De opening van de Rembrandttentoonstelling bleek een mooi aanknopingspunt. In goede harmonie met alle partijen werd een programma gemaakt waarmee we de opening tot een feestelijke gelegenheid uit de Gouden Eeuw en in de stijl van Rembrandt transformeerden.

Ruim 80 gasten uit het bedrijfsleven en de hogere overheid uit West-Brabant zijn getuige geweest van een enerverend programma met tal van hoogtepunten: een passende ontvangst op de kleine binnenplaats in prachtig zomerweer, een tweetal forumgesprekken waarbij door connaisseurs de tentoonstelling werd toegelicht. Deze gesprekken werden vervolgens opgeluisterd met een optreden van Laurens van Rooijen die repertoire uit de tijd van Rembrandt speelde met Bergse gastmuzikanten van het CKB-de Maagd, de tentoonstelling zelf uiteraard waarbij de gasten een exclusieve preview kregen en tot slot een Gouden-Eeuw-galadiner waarbij in ieder gerecht op speelse wijze elementen van Rembrandt waren terug te vinden en waarbij gelet was op de culinaire hoogstandjes uit die tijd. Niemand ging voortijdig weg en dat we iets uitliepen werd alleen maar als prettig ervaren.

Het diner werd muzikaal omlijst door het, in passende kleding gestoken, Apollo Ensemble. Datzelfde gold voor de gastheren van de dag: de Heren van Holland die weergaloos werden vertolkt door LaKei Producties. Naast een goed verloop van het programma "on-screen" zorgden zij voor de verluchtiging en de komische noten tijdens de ontvangst en het diner: gepast, smaakvol, op niveau en met een welgemeend HA-Ha! Gedurende de ontvangst en na afloop van het bezoek van de tentoonstelling was er tot slot ook nog de gelegenheid om zich te laten vereeuwigen door het Rembrandt-atelier: zoals Rembrandt schilderde, zo fotografeert dit Atelier. We hebben inmiddels begrepen dat sommigen deze foto op hun facebookprofiel hebben gezet..

Hieronder nog meer foto's als sfeerimpressie:

 

Op deze plaats willen wij graag Wim Reijnders, Pim van Ginneken en Sophie De Ripainsel en alle medewerkers van het Markiezenhof voor het creëren van de gelegenheid, het vertrouwen en de gekregen medewerking in de voorbereiding en op de dag zelf, Henk Dijkema voor zijn inspiratie, kennis, vakmanschap en nimmer aflatend enthousiasme, Rob & Desiree en alle medewerkers van Taste en More voor hun creativiteit, professionaliteit, geduld en geweldige culinaire prestaties, Beb voor zijn decoratieve invallen, de artiesten: Wim van het Rembrandt Atelier, Rick, Burt en Gert van La Kei Producties die in deze opdracht veel energie en tijd hebben gestoken, het Apollo Ensemble en Laurens van Rooijen en de muzikanten van CKB-de Maagd voor het oppoetsen van hun Gouden Eeuw repertoire en tot slot Studio Stiep voor het prachtige fotowerk! 

 Filmpje van het diner:

http://youtu.be/emsouORwpFQ

 

Ouder nieuws